Peter Fondas berømte og legendariske ‘Captain America’ chopper fra filmen ‘Easy Rider’ (1969) legges ut til salgs for mer enn 1 million dollar!

Den klassiske stars-and-stripes Harlyen skal auksjoneres bort i oktober.

Èn gjenstående

Den ikoniske sykkelen er den eneste gjenstående av de fire som ble laget i forbindelse med den kanskje like ikoniske filmen Easy Rider i 1969. Sykkelen ble brukt i den velkjente avslutningscenen da de to frihetssøkende motorsyklistene ble skutt og drept, og Fonda ble kastet. Captain America skal selges av en forretningsmann fra California som eide en restaurant med motorsykkeltema sammen med både Peter Fonda og medskuespilleren Dennis Hopper.

Michael Eisenberg på  'Captain America'

Michael Eisenberg på ‘Captain America’

Den spesialbygde sykkelen ble et symbol på den kulturelle undergrunnsbevegelsen på 60-tallet og det har blitt sagt at å kjøre denne var som å være på date med Marilyn Monroe. Nå skal altså sykkelen gå under hammeren og er ventet å dra inn mellom 1-1,2 millioner doller ettersom den som sagt er det eneste eksemplaret igjen fra inspillingen.

Eieren av sykkelen, Michael Eisenberg, kjøpte sykkelen av National Motorcycle Museum og Dan Haggerty for omtrent ett år siden, og det var Haggerty selv som hadde ansvaret for å holde syklene i gang under filminnspillingen.

Kultfilm

Easy Rider er en klassisk roadmovie som omhandler to narkotikamisbrukende og langhårete motorsykliser ved navn Wyatt og Billy, som ble spilt henholdsvis av Peter Fonda og Dennis Hopper. Disse to legger ut på en langferd over hele landet fra Los Angeles til New Orleans på søken etter personlig frihet og lettjente penger. Det ble altså laget fire motorsykler til filmen, men det er bare en som ser ut til å ha overlevd. Det er akkurat dette eksemplaret som ble brukt i den kjente sluttscenen, hvor Wyatt kastes av sykkelen etter at den har eksplodert som en følge av at bensintanken har blitt skutt hull i av et par rednecks.

Haggerty har sagt at tre av syklene ble stjålet allerede før filmen ble sluppet og at dette er et tegn på hvilken overveldende kraft og makt de hadde. De ble aldri funnet igjen.