Det er mange som lurer på hva en ‘chopper’ er for noe, og det er nok en rekke mennesker som har gått i fellen som består i å tro at det er snakk om et helikopter!

Et helikopter er det imidlertid ikke, og det er heller ikke på grunn av lyden (som kanskje kan minne om et helikopter) at den har fått sitt navn, men noe helt annet. Vi gir deg svaret her!

En type motorsykkel

En chopper er rett og slett en type motorsykkel som enten er modifisert fra et originalt motorsykkeldesign, altså at den er ‘chopped’, eller bygd opp fra grunnen av for å få et unikt håndverksmessig preg og utseende. Noen av de kjente karakteristikkene med en ekte chopper er at den har en lang front med forlengende gafler og gjerne med en utvidet ‘rake angle’, altså at vinkelen på gaffelen er mer liggende enn på andre sykler.

Andre kjennetegn kan være en ramme uten fjæringer bak (hardtail), et veldig høyt styre (apehanger) med mer! Choppers er ofte strippet helt ned for å bli mindre og man fjerner mer eller mindre alle ‘unødvendige deler’ som blinklys, speil, speedomater, batterier, kjedebeskyttelser og andre beskyttelser!

De kanskje mest kjente spesialbygde Chopperne som finnes er begge Harley Davidson-sykler, og de to vi snakker om er selvsagt ‘Captain America’ og ‘Billy Bike’ som ble sett i filmen Easy Rider fra 1969!

To kjente Choppere: Captain America og Billy Bike

To kjente Choppere: Captain America og Billy Bike

Easy Rider (1969)