Forbrukslån

Det koster penger å låne penger. Noen ganger kan denne kostnaden bli mer enn det man håper på, mens andre ganger kan man få en akseptabel sum, som igjen gjør at det er ganske greit. Hva som kreves og hva som gjøres kommer nok litt an på hvem du er, hva du gjør og hvorfor du gjør det. Forbrukslån er lånet for deg som ønsker å gjøre akkurat det du vil. Du er en person som ønsker frihet og du er en person som ønsker å leve livet uten bekymringer. Når du har økonomiske bekymringer er forbrukslånet der for å skape det du trenger. Det kan enten være bekymringer for deg selv, din familie eller venner rundt deg som kan skape økonomiske utfordringer. Forbrukslånet er et løsningsorientert lån som er der for å løse opp i flokene du eller dine skaper.

Gebyrer

Det koster alltid penger å låne penger. Alle er nok klar over det. En av utfordringene med alle typer lån er nok at du ikke får akkurat det du trenger, men istedenfor får du kanskje noe du trenger så der. Kostnaden med lån kan være dyre og de kan være skulte. Rente er en kostnad som vi alle kjenner til. Om du har gebyrer så er dette et sted hvor man fort kan gå litt i glemmeboken. Det er lett å se på gebyrer som noe man må betale uten å tenke over størrelsen av gebyrene. Selve gebyrene kan variere fra ingenting til noen hundre kroner. Når det er så store forskjeller i størrelse er det veldig lett for gebyrene å utgjøre en signifikant del av selve renteprosenten når du måler lånets kostnad i en effektiv rente.

Renter

Renten er kostnaden som du betaler for lånet. Den måles som en prosentsats av det totale lånebeløpet. Hvordan renten betales varierer litt, men det mest vanlige er at det fort koster deg de samme månedsbeløpet å betale på et lån. Da er renten satt til det samme hver måned og du betaler de samme avdragene hver måned. Dette kan være en fin måte for deg å bli kvitt gjelden din på fordi pengene blir sakte men sikkert nedbetalt.

Vi snakker om renter på to måter. Den ene måten renten blir nevnt er ved å snakke om en nominell rente. Renten blir også snakket om i en effektiv form. Den effektive renten omfavner alle kostnader. Det vil si den nominelle renten, gebyrer og andre kostnader. Du kan derfor se på den nominelle renten som en netto rente, mens den effektive renten er en brutto rente. Når du betaler noe som koster deg penger kan det være greit å vite om alt det du betaler og ikke bare en liten del.

Administrasjon

Vi betaler for alt her i verden. Administrasjon er noe som koster penger og noe som du som låntaker betaler for. Sjekk at dette ikke ligger i lånet ditt som en ekstra kostnad men heller i lånet som en del av den nominelle renten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *